Cookie Policy and Privacy Notice

This site uses cookies – small text files that are placed on your machine to help the site provide a better user experience. In general, cookies are used to retain user preferences, store information for things like shopping carts, and provide anonymised tracking data to third party applications like Google Analytics. As a rule, cookies will make your browsing experience better. However, you may prefer to disable cookies on this site and on others. The most effective way to do this is to disable cookies in your browser. We suggest consulting the Help section of your browser or taking a look at the About Cookies website which offers guidance for all modern browsers.

Privacy Notice

1. Introduction

This Privacy Notice sets out how EHS Consulting(Brightive) may use, process and store your personal information. Brightive (“we” or “us”) appreciates the great interest you show to our company and the services we offer by: visiting our website (www.brightive.net), and/or our social networking pages, and/or channels and blogs (collectively referred to as “Brightive Pages”), and/or applying for a job position at the company.

 2. Scope

This Privacy Notice explains how we collect and use your personal data when you visit Brightive Pages, when you use Brightive services, when you subscribe to newsletters, when you contact our Human Resources team, and interact with Brightive as a business customer, business partner, etc. “Personal Details” refers to any type of personal information which contains data that can be used to identify or connect to a particular person.

3. What data do we process about our visitors?

We collect and store contact information that allows us to communicate with you, such as your name, position, age, correspondence address, phone number and email address.

We also collect and store information about your professional career, acquired educational certificates and diplomas, membership in professional organizations, and other similar information.

We may also collect your personal data from third parties, such as former employers. We will look for such information from third parties only after having sent you a job offer and informing you about the report we are doing.

4. What is our legal basis for processing personal data?

In accordance with the General Data Protection Regulation (GDPR) (EU) 2016/679 and the Personal Data Protection Act of the Republic of Bulgaria, Brightive processes your personal data under one of the following conditions:

  • The data subject has given their consent to the processing of their personal data for one or more specific purposes;
  • Processing is necessary for the performance of a contract to which the data subject is party or in order to take steps at the request of the data subject prior to entering into a contract;
  • Processing is carried out in accordance with a legal obligation to which the controller is subject;
  • Processing is necessary in order to protect the vital interests of the data subject or of another natural person;
  • Processing is necessary for the performance of a task carried out in the public interest or in the exercise of official authority,
  • Processing is necessary for the purposes of the legitimate interests pursued by the controller or by a third party except where such interests are overridden by the interests or fundamental rights and freedoms of the data subject which require protection of personal data, in particular where the data subject is a child;

5. What do we use this data for?

We collect, process, and store your personal data for recruitment purposes.    

6. Who will we share your personal information with?

Your data can be shared internally for the purpose of employee selection. This includes human resources team, interviewers, company managers, and members of our IT team if access to data is necessary for the performance of their duties.

We will not share your personal data with third parties unless your job application is successful, and we make you a job offer. In this case, we reserve the right to share your data with former employers in order to conduct an investigation and obtain feedback.

7. Will your data be sent overseas?

Your personal data may be shared with the parent company which is registered in the United Kingdom. In this case, we shall take the necessary steps to ensure that your personal data is adequately protected. This is achieved by following our mandatory business rules which set very high standards for the way the collected personal data is stored and processed. 

8. For how long does Brightive keep data?

In the case of an unsuccessful job application, Brightive will retain your data for a period of 3 years after the end of the respective recruitment process. At the end of this period or after you withdraw your consent, your data will be erased or destroyed.

In the case of a successful job application, Brightive will retain your personal data for as long as necessary to achieve the purposes outlined in this Notice, usually for the duration of any contractual relationship, and for any period thereafter as legally required or permitted by applicable law.

 9. Personal data protection

We apply appropriate technical, physical and organizational measures that are designed to protect personal data from accidental or unlawful destruction, loss, alteration, unauthorized disclosure or access, and other unlawful forms of processing. Access to personal data is limited only to authorized recipients based on “right of access”.

10. Brightive Pages

We may also use Google Analytics to collect information about your online activities on our websites, such as the webpages you visit, the links you click and the searches you make on our sites. We may use this reporting information to help improve our websites. Cookies collect information in anonymous form, including the number of visitors to the website, from which site they came to our site and the pages they visited. The information generated by these cookies and your current IP address will be transferred from your browser to Google and will be stored by Google on servers in the United States and other countries. Google Analytics on our sites is configured to anonymize your IP address before it is saved on Googles servers. Google will use this information on our behalf to evaluate the way you use our website as described above. The anonymized IP address received through Google Analytics will not be associated with any other data stored by Google. For more information about data collected through Google Analytics, visit https://support.google.com/analytics/answer/6004245. You can disable these cookies by selecting the appropriate browser settings. If you do so, you will not be able to use the full functionality of our websites. You can download and install the Google Analytics cookie opt-out plugin from the browser here: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

11. Your rights

Тhe data subject has the right to request access to and correction of his/her personal data that is held by the data user. Data subjects also have the right to ask for their data to be deleted (often referred to as the ‘right to be forgotten’), limited processing, as far as this is applicable, and the right to data portability. You also have the right to appeal to a supervisor.

12. Right to give/withdraw your consent

By providing us with your personal data, you acknowledge the fact that you understand and agree to the collection, processing, international transfer and use of this data as described in this Privacy Notice. When it is required by the applicable laws, we will request your explicit consent.

You may object to the use of your personal information or withdraw the consent you have previously given for a particular purpose at any time,free of charge, by contacting us.

13. What would happen if you don’t give your consent?

You are under no statutory or contractual obligation to provide data to Brightive during the recruitment process. However, if you do not provide the information, we may not be able to process your application in a proper manner or even at all.  

14. Contact us

If you would like to receive information about confidentiality issues or if you have any questions, comments or complaints, please contact S. Stoilov on the following phone number +359 889 113 344.

15. Change in our Privacy Notice

The company reserves the right, at its discretion, to change, modify, and update this Privacy Notice at any time. You can check periodically to make sure you are aware of the most up-to-date Privacy Notice.

 

 

Съобщение за поверителност

1. Въведение

Настоящото Съобщение за поверителност се отнася за личните данни на потребителите, които се събират и/или използват от И ЕЙЧ ЕС Консултинг БГ (Brightive). Brightive оценява високо интереса, който демонстрирате към нашата компания и предлаганите от нас услуги, като посещавате уеб сайта ни (www.brightive.net) и/или нашите страници в социални мрежи и/или канали и блогове (наричани общо „Страници на Brightive“) и/или кандидатствате за работа при нас.

2. Обхват

Това Съобщение за поверителност обяснява как събираме и използваме личните Ви данни, когато посещавате Страници на Brightive, когато използвате услуги, предлагани от Brightive, когато се абонирате за бюлетини, когато се свързвате с отдела ни по Човешки ресурси и когато взаимодействате с Brightive като бизнес клиент, бизнес партньор и т.н „Лични данни“ включва всякакъв тип лична информация, която съдържа данни, които могат да бъдат използвани за идентифициране или свързване с определен човек.

3. Категории лични данни

Ние събираме и съхраняваме информация за контакт, която ни позволява да комуникираме с вас, като например вашето име, длъжност, възраст, адрес за кореспонденция, телефонен номер и имейл адрес.

Също така събираме и съхраняваме информация за професионалната Ви кариера, придобити образователни сертификати и дипломи, членство в професионални организации и други.

Също така можем да събираме Ваши лични данни от трети лица, като например предишни работодатели. Ще търсим информация от трети лица едва след като сме Ви изпратили оферта за постъпване на работа и сме Ви информирали за справката, която правим.

4. Законова основа за обработка на лични данни

Следвайки Общия регламент за защита на личните данни (Регламент (ЕС) 2016/679)и Закона за защита на личните данни на Република България,Brightive обработва Вашите лични данни при наличието на едно от следните условия:

  • Субектът на данните е дал съгласие за обработването на личните му данни за една или повече конкретни цели;
  • Обработваенто е необходимо за изпълнение на договор, по който субектът на данните е страна, или за предприемане на стъпки по искане на субекта на данните преди сключването на договор;
  • Обработваенто е необходимо за спазването на законово задължение, което се прилага спрямо администратора;
  • Обработваенто е необходимо, за да бъдат защитени жизненоважните интереси на субекта на данните или на друго физическо лице;
  • Обработваенто е необходимо за изпълнението на задача от обществен интерес или при упражняваенто на официални правомощия, които са предоставени на администратора;
  • Обработваенто е необходимо за целите на легитимните интереси на администратора или на трета страна, освен когато пред такива интереси преимущество имат интересите или основните права и свободи на субекта на данните, които изискват защита на личните данни, по-специално когато субектът на данните е дете.

 

5. Цели на обработката

Събираме, обработваме и съхраняваме Вашите лични данни за нуждите на процеса по подбор на персонал.

6. Получатели на лични данни

Данните Ви може да бъдат споделени вътрешно за целите на подбора на персонал. Това включва членовете на екипа по човешки ресурси, интервюиращите, управителите на компанията, както и членове на IT екипа ни, ако достъпът до данните е необходим за изпълнението на техните задължения.

Няма да споделяме Вашите лични данни с трети страни, освен ако кандидатурата Ви за работа не е успешна и Ви направим оферта. В такъв случай запазваме правото си да споделим данните Ви с бивши работодатели, за да направим провека и да получим обратна информация.

7. Международно прехвърляне

Вашите лични данни, могат да бъдат предоставени на дружеството майка, което е регистрирано във Великобритания. В този случай вземаме необходимите мерки, за да гарантираме, че Вашите лични данни получават адекватно ниво на защита, което включва нашите задължителни фирмени правила, в които са заложени високите ни стандарти за обработка на личните данни, които събираме и обработваме.

8. Съхранение

Ако кандидатурата Ви за работа е неуспешна, Brightive ще задържи данните Ви за 3 години след края на съответния процес по подбор на персонал. В края на този период или след като оттеглите Вашето съгласие, данните Ви ще бъдат изтрити или унищожени.

Ако кандидатурата Ви е успешна, ще съхраняваме Вашите лични данни толкова, колкото е необходимо за постигане на целта, с която са събрани, обикновено за срока на действие на договорните ни отношения, а след това за срока, който се изисква или е разрешен съгласно приложимите закони.

9. Защита на личните данни

Прилагаме подходящи технически, физически и организационни мерки, които са разумно предназначени за защита на личните данни от случайно или незаконно унищожаване, загуба, промяна, неразрешено разкриване или достъп, както и срещу други незаконни форми на обработка. Достъпът до личните данни е ограничен до упълномощените им получатели на база „достъп при необходимост“.

10. Страниците на Brightive

Може да използваме и Google Analytics, за да събираме информация за Вашите дейности онлайн на нашите уеб сайтове, като например уеб страниците, които посещавате, връзките, върху които щракате, и търсенията, които извършвате на сайтовете ни. Може да използваме тази информация за изготвяне на отчети, които да помогнат за подобряване на нашите уеб сайтове. Бисквитките събират информация в анонимна форма, включително броя посетители на уеб сайта, от кой сайт са дошли на нашия сайт и страниците, които са посетили. Информацията, генерирана от тези бисквитки, и текущият Ви IP адрес ще бъдат прехвърлени от браузъра Ви към Google и ще бъдат съхранени от Google на сървъри в Съединените щати и други страни. Google Analytics на нашите сайтове е конфигуриран да анонимизира Вашия IP адрес преди той да бъде запазен на сървърите на Google. Google ще използва тази информация от наше име с цел оценяване на начина, по който използвате уеб сайта ни, както е описано по-горе. Анонимизираният IP адрес, получен чрез Google Analytics, няма да бъде свързван с другите данни, съхранявани от Google. За повече информация за данните, събирани чрез Google Analytics, посетете https://support.google.com/analytics/answer/6004245. Можете да забраните тези бисквитки, като изберете съответните настройки на браузъра. Ако направите това, няма да можете да използвате пълната функционалност на нашите уеб сайтове. Можете да изтеглите и инсталирате добавката за Google Analytics за отказ от използване на бисквитки от браузъра от тук: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

11. Вашите права

Имате право на достъп, право на коригиране или актуализиране в случай на грешки или остаряла информация във Вашите лични данни, като се свържете с нас. Имате право да поискате изтриване на Вашите лични данни (право „да бъдеш забравен“), ограничаване на обработването им, доколкото е приложимо за Вас, възражение срещу обработването им и правото на преносимост на данните. Също така имате право да подадете жалба до надзорен орган.

12. Даване и оттегляне на съгласие

Като ни предоставяте своите лични данни, Вие потвърждавате, че разбирате и се съгласявате със събирането, обработването, международното прехвърляне и използването на тези данни, както е описано в настоящото Съобщение за поверителност. Когато се изисква от приложимите закони, ще искаме Вашето изрично съгласие.

Във всеки един момент можете да отправите възражение срещу използването на Вашите лични данни или да оттеглите съгласието, което сте дали по-рано за конкретна цел, безплатно, като се свържете с нас.

13. Какво ще се случи ако не дадете Вашето съгласие?

Вие нямате законово или договорно задължение да предоставяте данните си на Brightive по време на процеса по подбор на персонал. Но ако не предоставите изискваната от нас информация, може да не сме в състояние да обработим правилно и изцяло Вашата кандидатурата.

14. Връзка с нас

Ако желаете да ни информирате за проблеми, касаещи поверителността, или ако имате въпроси, коментари или оплаквания, молим да се свържете с С. Стоилов на телефонен номер +359 889 113 344.

15. Промени в нашето Съобщение за поверителност

Запазваме правото си във всеки един момент да променяме, модифицираме и актуализираме това Съобщение за поверителност. Проверявайте периодично, за да сте сигурни, че сте се запознали с най-актуалното Съобщение за поверителност.